İdefix siparişim. Sadece bir kitapta hasar var, değişime göndereceğim. Diğer kitaplar kusursuz. Bu arada ODTÜ Yayıncılık’ın baskı kalitesi gayet iyi.
Psikoloji ile tek alakam Power Rangers’ta en sevdiğim Kırmızı Ranger ın normalde psikolog olması. Yani o kadar uzağım maalesef.
Biri yeni basım olmak üzere uzun süredir beklediğim iki kitabı alabildim. Kitapları BKM’den aldım ve 10 günün sonunda nihayet kargolayabildiler. Yalnız Gizli Kusur’un kapağı kırık geldi. Orası değişim yapıyor mu?
BKM’den temiz geldiler. En azından defolu hissi uyandırmadı bu kez. Toplam 135 ₺ gibi bir şeydi (kod kullandım).
Amazon siparişlerim geldi. Vaiz altınla yarış halinde
malum, fiyat güncellenmeden artık bir çılgınlıkla aldım. Biraz da yatırım sayılır bence

Bir de %64 indirimle Sandman 1 ve %50 indirimle Binbir Gece Masalları’nı aldım. Alfa’dan istediğim ciltli kitapları bir daha alamam diye toplamaya çalışıyorum. Baskıları şahane cidden. 2 şer kod kullanarak 60 tl ek indirim oldu bu siparişlerden toplam.
Sally Rooney kitapları Kitapyurdu, sol taraf devamı ise BKM Kitap.
BKM’de Yürüyen Ölüler serisi ilk 4 kitap tedarik edilemedi, iptal oldu. 7-9 Kasım’da sipariş geçtiğim 2 ayrı siparişim 10-12 gün sonra bu sefer hasarsız ve nispeten temiz geldiler, sevindim.
Vaiz ise eski fiyatı 241 TL + 30 TL mobil uygulama ilk alışveriş kodu MAPP30 ile 211 TL’ye geldi.
Gölgelerin Efendisi serisi ise D&R’dan. İlk 12 kitap set olarak satılıyordu. Bunlar beyaz balina yayınlarının kutusu içerisinde geldi, sürpriz oldu. Kalan 3 kitabı da onun içerisine aldım. Sipariş sonrası 1 günde kargolandı, 2. günde elimdeydi.
Nasıl ya Gölgelerin Efendisi serisi 12 kitap değil miydi? Çocukken 12 kitabı da severek okumuştum ve 12. kitabın sonu final gibiydi. Sonra yazarın diğer serisine de birkaç kitap şans vermiştim ama çok beğenmeyip bırakmıştım. Bir süre sonra takip etmeyi bıraktım. Aşırı akıcı olduğunu ve kitaplardan birini bitirmek için gece bire kadar okuduğumu hatırlıyorum. Her kitapta ne yaşandığını az çok hatırlıyorum. Aklımda o dönem okuduğum çoğu şeyden daha fazla kalmış. Muhtemelen fantastik sevmemde ciddi etkisi olan bir seri. Tabi bugün okusam ne kadar beğenirim emin değilim.
Amazonda kullandığınız kodlar nedir acaba.?
Geçen gün yolum Taksim’e düştü. Taksim’in “Taksim” olduğu zamanlarda öğrenci olduğumdan mütevellit, şu anki haline pek tahammülüm yok, işimi bitirip gideceğim. Hızlı hızlı yürüyorum ki görmeyeyim, hatıralarım bozulmasın. Neyse, YKY’nin Taksim’deki şubesini önünden geçip gidecektim (Eskiden YKY önünde saçları yüzlerinde, pantolonları kareli emolar otururdu) ama dayanamadım girdim içeriye. Peter Ackroydlar ile çıktım. Bu yazarın “Londra Yanıyor” isimli kitabı da güzeldir. Benden biri aldı gitti, hatırlamıyorum . Yazarı tavsiye ederim. Telifi sanırım Can Yayınları’na geçmiş, %50 indirimle satıyorlardı. “Londra Yanıyor” yoktu ama bitmiş.
İletişimler Amazon’dan. “Hayatta Kalma Sanatçıları” Yazar’a göre hayatta kalabilmiş 99 yazara ilişkin kısa kısa porteler içeriyor. Listede Orhan Veli de var. Merak edenler için link ekliyorum: İçindekiler Kitap, İletişim’den bu sene çıktı. Almayı düşünüyordum ama yayınevinden almayı daha çok istediğim kitaplar olunca geçtiğimiz indirimlerde sepete ekleyemedim. Çok şanslıyımdır, Amazon’da %50 ile karşıma çıktı. Henry James de aynı şekilde.
Ve Sefiller. Daha önce tam metin okumamıştım . Aralık ayındaki " Sefiller Okuma Etkinliği" sayesinde en sonunda okuyabileceğim. Eğer aranızda benim gibi okumayan ama pişmanlık duyanlar varsa gelin beraber okuyalım. 2021 yılını böyle önemli bir klasik eseri okuyarak arkamızda bırakalım.
Okuma Etkinliği - Sefiller - Victor Hugo
YKY Taksim’de %50 indirimli başka kitaplar da var mı?
Maalesef hayır, sadece Peter Ackroydlar.
MAPP30 kodu 120/30 şeklinde bir indirim sağlıyor.
Teşekkürler. Bu kod sanırım yeni üyeler içindi.
Rica ederim. Evet, ama yeni bir e-posta adresinizin olması yeterli. Bu indirim döneminde çeşitli kategorilerdeki alışverişler için hesaplar açtım ve hepsi kabul edildi.
BKM Kitap’tan yapmış olduğum siparişin ilk kısmı geldi. İlk kez Hasan Ali Yücel Klasikler Dizisinden ciltli kitaplar aldım oldukça güzel bir alışveriş oldu.
Ciltlisini almışsındır umarım. Görselden pek anlaşılmıyor da. Ben de kidega’dan aldım ama o sipariş halen yola çıkmadı. DR’de göz atmıştım. Çok güzel bir eser.
Evet ciltli aldım. Mustafa bey kitap basılmadan önce yaptığı övgülerle cilt malzemesi hakkında beni biraz beklentiye sokmuştu.
İplik dikiş olması iyi, ömrü uzun olur kitabın. Cilt ise sert mukavva kapak, hafif kabartmalı yazı yapmışlar.