İslam öncesi Arap tarihi ne zaman başlıyor? Cilt 1 den itibaren.
Tam olarak söyleyemeyeceğim…Babil,yahudi kaynakları vs den bahsediliyor…samiler den yani…semitik halklar…yahudiler ve araplar aynı ırktan…ilk ve ikinci cilt önü bir hayli kapalı bir dolapta…kitap yurdunda ilk cildin içindekiler diye bir bölüm var…ona bakın lütfen…yarın 26 mart da yani…3 ncu kitabı yerine koyabilirsem bakar yazarım tekrar.
Tam bunların arkasinda…Bayağı ağırlar…yarın hallederim
3 ncu cildi yerine koydum ve birinciye baktım arab kelimesi ve coğrafyası nin Asurdan ve Babilden sonra Mısırdan önce yazılı kaynaklarda yer aldığından söz ederek etnogenez denilen bilimsel kavram kalıbı içinde inceleme yapıyor ve yolculuk başlıyor…
Islamin konusu degil bu başlangıç…Ancak oradan kültüre ve din kavramına evrildiginde
Cahiliye devrinin bir benzetme olduğunu ve Allahın varlığına inanılan ancak ona ulaşmanın yolunun putlardan ölülerden ve günümüzde ki gibi tarikat vs liderlerinden geçtiğine dolayısıyla insanları kontrol edebilmek ve kullanabilmek için görünmeyen tanrının bir çeşit yeryüzündeki tezahürlerle birlikte olması gerektiği hissetirilen kölelere gonderilen peygamber Hz Muhammedin bu aracı tefeci dinci sapkın üç kağıtçılarla mücadelesinde Cahiliye deyiminin kitabı peygamberi olmayan ve gerçeklerden sapmis bir topluluğu kastettiği anlamını ortaya koyuyor…Aradaki zaman ise o devirlerde bu topluluğun samilerin yani bir çeşit medeniyete sahip olduklarını anlatarak haklarını teslim ediyor. Çok uzattım…güzel bir seri 10 cilt sanırım iyi ki almışım…Ankara Yayınları ihvan ı safa gibi…ister inanin ister inanmayın tarih insanlar için okul gibi…iyilik ve kötülük arası savaş…insan ya karanlık tarafa ya da aydınlığa kavuşur…Eğer Allah varsa bizi aydınlık kılsın yoksa ne hissediyorsanız o taraftasiniz.
Bu geniş açıklama için teşekkür ederim. Bende kendi okumalarımda bir yerde Arap tarihine başlayacağım. Mezopotamya okumalarında tabi samilere rastlıyorsunuz. Ama burada samilerin tarihi diye başlamamıştım. Bende listeme ekledim. Tarih çok okumak çok mühim ama severek okumak lazım. Ve tabi ki de karşılaştırmalı okunmalı.
Bu topluluğu yeni keşfettim ve neden üye olmayayım dedim ve böyle bir sayfa olduğunu gördüm. Kitaplar da daha bugün geldi taze.
Aramıza hoşgeldiniz
Off sürü ve sonsuzluğun sonu ikisini de unutsam yeniden okusam:))
Bu serinin de her kitabın alıp hiçbirini okumadım ya, zengin ettim kadını hepsiburada nın bana tanımadığı indirime denk geldiği için almış bulundum yine.
İlk 3 kitabı başka yayınevinden okumuştum eskiden, fena değildir. Şimdi okusam sevmem ama aşklı meşkli sarmıyor beni pek. Seriyi bitti sanıyordum ben
Kadın ne yazsa filmini çektikleri için, parası azaldıkça yeni film için kitap yazıyor bence Devamını değil de geçmişini yazıyor tek kitap tek kitap.
Bende eski yayınevindeyken kardeşime almıştım yıllar yıllar önce. 1-2 tanesini okuyup bırakmıştı galiba .
HP alaydın şu an sana nasıl teşekkürler ediyordu
Epson daha iyi, tanklı olanından alın bence. Yedek tüpler ile ev kullanımında yıllarca götürür.
Muhtemelen olurdum ama benim yaşım yetmedi HP olmaya.
Eğer okumadıysan 3.kitaptan itibaren olaylar karanlıklaşır ama ilk 2 kitabı pek sevmeyebilirsin genç yetişkin gibidir. HP’nin yaşı yoktur. Her yaşta okunur
Okudum, okumam mı? Okumadığım kitap hakkında nasıl konuşayım bu kadar.
4-5 sene önce falan forumda çok sayıda Potterhead vardı aslında. Şu siteden foruma gelenlerin büyük kısmı Potterhead.