Sevmediğiniz Kitaplar ve Sevmeme Nedenleriniz?

Okuduğunuz fakat bir sebeple sevmediğiniz kitaplar hangileridir? Sevmeme nedenleriniz nelerdir?
Okumaya başladığınız fakat bir sebeple yarım bıraktığınız kitaplar hangileridir? Yarım bırakma nedenleriniz nelerdir?
Belki bu konuya önermediğimiz kitaplar olarak da bakabilir ve yazabiliriz ve tabii ki sebepleriyle beraber…

:slight_smile:

Birkaç yıl önce İthaki tarafından yayımlanan Ada isimli kitap. Çok güzel kapağı vardı ve güzel reklam yapıldı. Çok merak ettim ve aldım. Ne anlatıyor, ne oluyor o kadar saçmaydı ki hiç sevmemiştim, zorla bitirdim. Ayrıca kitabın kapağında her zamanki gibi bir Stephen King övgüsü vardı. Yazarın son sözünde ise yazarın King okumaz ama okumasını çok isterim gibi bir dileği vardı. Bu saçmalık kitaptan daha da soğuttu.

Bu başlık zaten yok muydu? Biraz baktım ama bulamadım.

Yazarın diline alışamıyor, okuyamıyorsam. Mülksüzler kitabını bu sebepten yarım bıraktım. Kesinlikle okumaya elim gitmiyordu, zevk almıyordum, günlerle durdu, durdu ve bıraktım. Kitabı bırakınca da rahatladı içim. Yerdeniz serisini de zor bitirmiştim. Yazdığı konu ilgimi çekiyor ama nedense devam edemedim.

Karakterler çok gıcıksa, çok aptal davranıyorlarsa, artık onlar hakkında okumak bile istemiyorsam. Haşhaş savaşı ilk kitabı okuyup seriyi bıraktım.

Yazarlar yazdıkları konu hakkında en küçük bir araştırma yapmayıp gelişigüzel şöyle böyle yazıyorlarsa da sevemiyorum. Tabi yazılan her konuda bilgi sahibi olmak gerekmez ama esas konuda bize bir şeyler vermeli. Mesela, kitap boyunca bir hastalıktan bahs ediliyordu ama ateş çıkıyor sonra da öldürüyor bilgisinden başka bir şey okumamıştım.

Kişisel gelişim kitapları sevmem, okumam. :slight_smile:

Benim için kitap okurken yaşadığım duygular da önemli, karakterlerin hepsi ölürse ve bu hiç bir anlam ifade etmezse, üzmezse ya da kitabın sonunu merak etmeyi bırakırsam o kitaplar sevmediklerim kategorisine girer.

1 Beğeni

Şimdi buldum.

Eskiden adı abartılmış kitaplar tarzı bir şeydi ama emin değilim. Değiştirilmeden önceki dönemde takip ettiğim bir başlık değildi.

1 Beğeni

Timaş Yayınları’ndan çıkan Türk Tarihi kurgu romanları sevmiyorum çünkü tarihimiz saptırdıkları için. Yalın ve tarafsız Türk tarihi kurguları seviyorum.

3 Beğeni

Panama Yayıncılıkta aynı şekilde tarihimizi saptıran kitaplar yayınlıyor.Bir yandan Dmitry Glukhovsky ve Larry Niven yayınlıyorlar diğer yandan tarihimizi saptıran saçma kitaplar.Bu hareketleriyle gimsanın ucuz yayınevi olmaktan öteye gidemeyecekler…

1 Beğeni

Hangi kitaplardan bahsettiniz? Merak ettim. Genel olarak bastıkları kitaplar çok güzel, takip ediyorum. O yüzden Gimsa’nın ucuz yayınevi yorumunuza şaşırdım. :sweat_smile:

1 Beğeni

İnönü’ye asker kaçağı, keşke Yunan kazansaydı diyen güruhun kitaplarından bahsediyorum.

1 Beğeni

Bahsettiğiniz yerli kitap o zaman, yayınevinin bastığı Türk yazarları takip etmediğim için fikrim yok. Çevirdikleri kitaplar güzel oluyor genelde. :slightly_smiling_face:

2 Beğeni

İskender Pala’ nın Babil’ de Ölüm İstanbul’ da Aşk kitabı. Tam olarak sevmedim kategorisine sokmak biraz haksızlık olur gibi gelse de okurken en az iki kere bırakmayı düşünmüştüm. Neden böyle oldu diye sorarsanız ''Çünkü gereksiz şekilde uzundu. ‘’ diye cevap verebilirim. BURADA anlattığım gibi. :slight_smile:

Dune diyene dayak yoksa DUNE. :slight_smile: Sebebi uzun uzun yazmayacağım ama bakınız 2. Kitap. Forumda tek sevvmeyen ben olabilirim. :roll_eyes: