Şu filme oldum olası hiç ısınamadım. Aşırı itici geliyor.
@SJack Benim de beğendiğim kahramanlar değiller. Kan kaybeden Marvel’ın tutunma çabaları. Gişesi Amerika’da iyi olacaktır. İzleyip unutacağımız bir başka film olacak.
Mission: Impossible teması bestecisi olarak tanınan Lalo Schifrin 93 yaşında hayatını kaybetmiş. Caz ağırlıklı müzikler bestelemiş sanatçıdan ben de birkaç farklı tema bırakayım.
İthakiden çıkan Kurtuluş Projesi kitabının filmi.
Bir süredir dikkatimi çekiyor, dünya çapında yıldızlar da dahil olmak üzere, kanserden ölen pek çok tanıdık sima var fakat her nasılsa her adımı takip edilen bu insanlar hastalıklarını herkesten saklamış oluyorlar. Öldüklerinde duyuluyor. Bunun kendi tercihleri olduğunu -birbiri ardına gelen erken ölümlerden sonra- artık sanmıyorum. Aşılarda ilaç sektörünün ne kadar acımasız olabileceğini bir kere daha görmüştük, kapalı kapılar ardında daha neler dönüyordur tahayyül edemeyeceğim ancak bir şeylerin örtbas edildiği düşüncesindeyim.
Annesi de kanserden vefat etmiş irsi olabilir hastalığı.
Ne bileyim artık hiçbir şeye güven olmuyor. Dirk Gently ve Childhood’s End uyarlamalarında izlemiştim en son kendisini, Nip/Tuck albenisi uçup gitmişti.
US’te hasta gizliliğine (patient confidentiality umarım Türkçesi budur) inanılmaz önem veriliyor sadece ölüm durumunda hastalığın duyulmasının nedeni budur, kişi isterse doktor dışında kimse bilmez. Kanser tedavisi de inanılmaz yıpratıcı olduğu için kişinin performansına etki edebileceğiden şüphe edebiliyor yapım şirketleri. İşlerinin kesilmesini/aksamasını istemeyen hastalar da bunu gizli tutuyor bu sebepten ötürü.
Aaa, bunu bilmiyordum, teşekkür. Black Panther’den beri dikkatimi çekiyordu.