İçim gidiyor şu Delta serisine. Tüm seriyi alıp koymalı kütüphaneye.
Ben Can ve İthaki’den okudum. Tabii ki, İthaki klasiklerde Can ve İş Bankası’nın eline su dökemez diyorum. Eğer seri toplama amacınız yoksa, Can’dan güzel bir çeviriyle okuyabilirsiniz.
Maalesef tüm seri bulunamıyor, Sait Faik artık YKY’de olmadığı için Delta Sait Faik toplu baskı gelmeyecek. İlginç şekilde Nadir gibi 2. el satan yerlerde de yok…
Diğer baskısı bulunmayanları YKY 2-3 yılda bir yeniden basıyor. 2019’da Ömer Seyfettin ve Fürüzan’ın baskılarının gelebileceği söylendi…
Delta serisini merak eden olur diye Forumda okuma rehberi kategorisinde yer alan konuyu da aşağıya ekliyorum
Boyutu küçük pardon ufacık olmasa iyi bir seride işte alan boyutundan sonra hemen satıyor yazı puntolarıda çok küçük oluyor.
Bende Nazım Hikmet Tüm Şiirleri var. Tabi tercih meselesi ama benim açımdan çok güzel bir basım.
Keşke fiyatları bu kadar yüksek olmasa. Çok ileri zamanlarda bu kadar kaliteli bir baskı ve özel bir seri olduğu için baskısı bulunmadığında sahaflarda çok yüksek değerler görecek.
(dip not: İş Bankası Yayınları Hasan Ali Yücel serisi ciltli olarak Dostoyevski - Ecinniler aranıyor )
Satan varsa ben talibim Hüseyin;
Aradıklarım…
- Sait Faik
- Ömer Seyfettin
- Fürüzan
Bende Nazım ve ince Memed olanı var.
Nazım ve Yaşar Kemal İnce Memed var, Delta serisinden eksik kalanlar bu üçü,
- Sait Faik
- Ömer Seyfettin
- Fürüzan
ikisinin 2019’da basılma ihtimali olduğunu yayın evinden öğrendim ama Sait Faik’in gelme ihtimali yok, İş bankasına geçti… 2. El satanlar da bulamadım kitabı.
Sen Zebramo’dan iyi kitaplar buluyorsun denk gelince haberdar edersen sevinirim.
Tamam denk gelirsem söylerim.
Biraz önce amazon.com.tr’de 50’şer liraya orijinal dilinde ve ertesi güne teslimat seçeneğiyle satıldığını görünce dayanamayıp aldıklarım:
- Thinking, Fast and Slow - Daniel Kahneman
- 21 Lessons for the 21st Century - Yuval Noah Harari
Neyse ki bu ay istediğim çoğu kitabı aldım. Yoksa gaza getirip yeni seri takip ettiriyorsun. Zararlı paylaşım yönetime şikayet edicem
Bende senin paylaşımların nedeniyle " bu ay bu son deyip" kitap almışlığım var.
İnanmıyorsan " aha dayıya sor"
Bence Kayıp Rıhtım forumu insanları daha çok kitap almaya ve aldıklarını forumdaşlara göstermeye itiyor. Bir nevi Bookstagram işlevi görüyor bu başlıklar. Başka yerde, her seferinde 5-10’larca kitap alan kimseyle karşılaşmadım. Ya da ben çok fakirim 25-30 liralık bir kitabı alırken bile kidega gibi kampanyalara denk getirmeye çalışıyorum.
Dediklerin kısmen doğru. Forumdaki öğrenci olan arkadaşlar yada kısıtlı imkanları olanlar bunu doğru bir şekilde planlamayla yönetmeli. Ama kendi adıma konuşacak olursam, artık belli bir yaşa geldik ve gelirimiz belli miktarda en azından düzgün yaşayacak miktarda var. Ve dışarda eğlence yada başka şeylere harcanan paraların yanında kitaplara harcadıklarım oldukça makul seviyede bence. Her ay belli bir bütçe ayırıyorum kitaplara. Sadece kendim için değil çocuklarım içinde güzel bir kütüphane oluşturduğum için mutlu da hissediyorum kendimi açıkçası. Aylık okuduğumuz kitap sayısıda önemli tabi. Herkesin kendi durumuna göre bunu düzgün planlaması ve kendini zora sokmaması gerektiğini düşünüyorum.
Sa hocam bende bugun kick ass çizgi romanı’nı alacamda hemde takas yaparak :-)nasıl bir kitap iyimi, konusudur çizimleridir?
Yıllar önce okumuştum. Klasik Mark Millar eseri. Gerçek hayatta kahramanlar olsaydı nasıl olurdu tarzı bir konusu vardı yanlış hatırlamıyorsam. Gayet sürükleyici, enfes dövüşleri ve güzel bir mizahı olan hoş bir eser olarak aklımda kalmış. Epey de kanlı bir çizgi romandır. Romita’nın çizimleri de bu seride güzeldir, hele ki günümüzdeki berbat çizimleri ile kıyaslayınca harika kalıyor.
Kick-Ass, Kick-Ass 2, Hit-Girl, Kick-Ass 3 şeklinde gidiyordu. Ben sadece ilk ikisini okumuştum.
Ben bu kitabın ithaki karanlık kitaplığa ekleneceğini düşünüyorum. Oradaki kapaklar çok güzel oluyor. Şahsi fikrim eğer karanlık kitaplık hoşunuza gidiyorsa beklemeniz yönünde.
Düzenleme: @alper fotoğraf biraz karanlık olmuş. Eğer daha görünür koyabilirseniz incelemek isterim. Bazen gözüme takılan güzel kitaplar bulabiliyorum.
Oradan çıkmayacakmış galiba, daha önce konuşulmuştu sanki burada. Yanlış hatırlamıyorsam Emre Bey’e sorulmuştu böyle bir şey. Ben sanırım Can Yayınları’nı alacağım,çevirisi iyi diyorlar.
Planlar çok değişiyor diye ben beklemeyi tercih ediyorum hep. Geçen aylarda Amber gelir mi diye sormuştum mesela gelmeyecek demişti. Birkaç ay sonra gelecek haberi duyuruldu. Şu an yeni planlar yapılıyor. Belki bir değişiklik olabilir. Olmasa bile Can iyidir. Güzel günlerde okuyun.
Bir kitabı gözüme kestirince bekleyemiyorum, hemen benim olmalı diyip atıyorum sepete. Ama birden fazla basımı varsa üstüme kararsızlık basıyor böyle Çok teşekkür ederim, bayadır okumak istiyordum bakalım fırsat bulunca alıp başlayacağım hemen.