Hemen okumayı planlamıyordum ama @MelihAntepli söyleyince katılayım dedim etkinliğe Kitabın içinde yazarın imzası var, içimden bir ses o imzanın ıslak mürekkepli halini de attıracakmışız diyor. Bir fuara bekliyorum yazarı
Hoş geldin, teşekkür ederim
Ben imzaya yeni dikkat ettim Umarım bir fuara, etkinliğe katılır. Sen de imzasını ve hatıra fotoğrafını alırsın ve bizde alırız
Livira kısmını çözdüm ama Evar’ı çözemedim. Bir şeyin içindeler, bir mekanizma ama neyin içindeler tam anlayamadım. Okudukça çözerim herhalde.
Kitap da hep bir gizem var, bakalım. Hoşuma gitti bu gizem durumu.
Worldbuildingi azar azar, göze sokmadan yapan yazarları seviyorum. O muhafızın cesedini neden geride bırakmadıklarının açıklaması (sayfa 33)gibi minik detaylarla giderse çok sevineceğim.
Kitapta bir sürü bilgi var ama ne olduğunun açıklaması yok başlarda. Mesela Kaçış.Kaçışı Evar’ın kaçmak için planladığı bir şey sandım meğerse onları öldürmeye çalışan bir şey ve mekanizmadan çıkıyormuş (sayfa 50) Büyük ihtimal Livira ile Evar karşılaşınca her şey açıklanacak ama o zamana kadar kafamda soru işaretleri ile okumaya devam edeceğim.
Ben de sayfa 45’e kadar okudum. Şimdilik beğendim. Anlatım olsun olaylar olsun yeterince sürükleyici.
Evar ve bulunduğu ortama biraz kafa yormak gerek. Sanırım 4 kişiler. Evar ve 3 kardeşi. Mekanizma ise bir nevi sanal gerçeklik makinesi. Bir kitapla giriyorsun mekanizmaya ve o kitabı yaşayarak öğreniyorsun ve ruhuna işliyor.
Kaçış denen şey de Mekanizmadan çıkanlara verilen bir isim. Evar ve kardeşleri de Mekanizmadan kaçanlarla mücadele ediyor zaman zaman.
Bulundukları ortamı ise Kafes olarak adlandırıyorlar. Binlerce kitabın olduğu ve çok büyük bir alan. Bakalım ilerleyen sayfalarda Kafes’in tam olarak ne olduğu ve Livira ile kesişimi nasıl açıklanacak merak ediyorum.
Zamansızlıktan anca 70e gelebildim ama kitap çok akıcı. Merak duygusunu canlı tutmayı da iyi kotarmış yazar. Üçte birine kadar bozmadan bu lezzette devam ederse herkese tavsiye edilebilir bir kitap olacak benim gözümde.
Sayfa 150’lere geldim. Asker de değişik, merak uyandıran bir karakter. Kitabı büyük merakla okuyorum. Yazarın anlatımını da beğendim, kitap okutma konusunda iştah açıcı bir kitap
Ben de aynı yerlerdeyim aksiyon yeni yeni başlıyor gibi
Sayfa 189’a geldim. Oraya gelmediyseniz açmayın.
Yazar fake attı ya. Önce Evar ile Livira bu kadar erken mi birleşecekler derken, Livira yine kütüphaneye doğru çekildi. Ben şok
Dune tanrı imparatoru beni reading slump’a soktu sanki. Kitabı bir hevesle aldım ama başlayamıyorum… Ki tabi tanrı imparatorunu da daha bitiremedim… Umarım size yetişebilirim.
Kitabı halen okuyorum ama çok beğendim, çok hoşuma gitti. Bence ikilemde olan varsa alsın. Okudukça okuyasım geliyor.
@Ceno sana cevap vermişim gibi olmuş, kusura bakma
Sayfa 266’ya geldim. Kaçışların ne olduklarını bu sayfada öğreniyoruz.
Kitap çok sürükleyici, umarım bu sürükleyiciliğini korur.
300 başlarındayım tempo daha da arttı gibi
Sayfa 353
yardımcı olan karganın adını öğreniyoruz ve adının edgarallen olmaı çok güldürdü nedense
Sayfa 383… OMG neler oluyor
Ben de yavaş yavaş okuyorum. Sayfa 106’dayım. Avar ve Livira’nın buluşması nasıl olacak acaba? Gerçekten merak ediyorum. Acaba Avar ve kardeşlerinin bulundukları mekân Livira’nın dünyasından ayrı mı?
Anlatımda herhangi bir falso yok. Gayet güzel gidiyor. Bölümler de genellikle 2 Livira 2 Avar şeklinde.
Her bölümün başında yazar bir kitaptan bir alıntı vermiş. Bu düşünceyi de çok sevdim. Kitaba çok uygun.
Daha oralara gelmeme biraz var. Merak ettim şimdi Spoilerli olanı ise açıp okuyamıyorum henüz oralara gelemediğim için ama okurum 1-2 güne
@SJack buna ileride değinecek yazar.
130lardayım anca ama keyifle okuyorum. Bir teori oluşmaya başladı kafamda ama doğruysa spoiler olur. Merak duygumu kabartıyor.
3.75 vererek kitabı bitirdim. Son 10 sayfayı yeniden okumayı düşünüyorum