Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

Ben ilk iki kitabı okudum, şu anda da son kitabı okuyorum, aşağı yukarı 2/3’lük kısmı bitti. İlk 2 kitapla ilgili yorumumu foruma yazmıştım, linklerini aşağıya koydum. Bunun dışında ilk kitap için okuma etkinliği kapsamında bir başlık var ve oradaki incelemeler çok daha detaylı ama baştan aşağı spoiler dolu olduğu için oranın linkini vermiyorum :slight_smile: .

İlk kitabın başında yaklaşık üçte birlik kısım klasik bir genç yetişkin kitap şeklinde ilerliyor ama sonrası ve özellikle devam kitapları bence genç yetişkin kitaplara göre çok çok daha fazla sert. Grimdark olarak nitelendirmek daha uygun, zaten kitapta da “iyi bir insan” diye nitelendirilebilecek pek bir karakter yok.

Bu forumda okuyanlar arasında seriyi seven pek olmadı ama ben çok severek okuyorum. Pek sevilmemesinin sebebi temel olarak ana karakter bence. Çok güçlü olmasının dışında ana karakter olacak bir özelliği yok, akıllı/zeki değil, iyi biri değil, karizmatik değil, aslında genel anlamda gıcık bir karakter. Bununla birlikte ben anlatılan hikayeyi, gerçek olaylarla paralellikleri, yazarın üslubunu, vs. beğeniyorum.

Bu arada forumda İthaki’nin karton kapaklı kitaba koyduğu kapak resmi daha çok beğenilmiş ama ben orijinal kitap kapaklarının hem kitaptaki hikayeye daha uygun olduğunu, hem de ana karakterin tasvirine daha çok benzediğini düşünüyorum :slight_smile: . Orijinal kapaklarda ana karakterin ilk kitapta ok atarken, ikinci kitapta kanatlanmış olarak, üçüncü kitapta sol elinde kılıçla verdiği pozlar hikayeyle de bağlantılı aslında.

14 Beğeni