Yeni Kitap Haberleri

Evet. :+1: :+1: :+1: (Enes Batur ile karıştırmayalım lütfen. :joy: :joy: :joy:)

1 Beğeni

Enes Batur ilk çıktığında, “Ya Enis Batur neden birden trending oldu? Her yerde konuşuluyor. Yoksa vefat mı etti?” diye paniklemisligim var, evet.

6 Beğeni

Ya hoca onu bunu bırak da nerede bu Ayn Rand kitapları? Ayn Rand sorusu gelince “lan sanki hayatın değişecek okuyunca” tepkisi veriyor musunuz?

5 Beğeni

Öyle bir tepki vermiyorum. Çünkü birçok insan haklı olarak uzun zamandır bekliyor bu kitapları.

Beklemeye değer mi? “Hayatını değiştirebilir mi?” Kişiye göre değişir bunun cevabı. Ancak Türkiye gibi devletçiliğin neredeyse hiç tartışılmadığı bir yerde bence yayımlanması gereken kitaplar ve birçok genç okurun da düşüncelerini değiştirecektir. Benim gibi görece yaşını almış insanların fikirleri ise deneysel ve bilimsel kanıtların ışığında bile çok esnemez.

Şöyle bir örnek vereyim: 20. yy’ın başında astronomi dünyası ikiye ayrılmıştı: Evrenin sonsuz olduğunu ve bir şekilde devir-daim halinde olduğunu savunanlar. Evrenin sonlu ve genişlediğini savunanlar. (Evrenin sonsuz olduğunu savunan bilim insanları da diğerleriyle alay edip, “Ne yani evren büyük bir patlama sonucu mu oluştu?” diye soruyordu. Büyük patlama ismi de onlardan gelmiştir.) Özellikle Georges Lemaitre, Edwin Hubble ve Einstein’ın çalışmaları sonucunda ise “büyük patlama” teorisini destekleyen kanıtlar ağır bastı. Buna rağmen evrenin sonsuz bir devir-daimde olduğunu iddia eden bilim insanları fikirlerinden vazgeçmedi.

Benzer şekilde ve hatta çok daha fazla bir biçimde sosyal bilimlerdeki yenilikler, kanıtlar da yaşlı nesil tarafından çok rahatça inkar edilebilir ve görmezden gelinebilir.

25 Beğeni
3 Beğeni

7 Beğeni
14 Beğeni

Aylar oldu YKY’den hala ses soluk yok…Hani yeni kitap değil ekstra birşey yok metinler zaten hazır ama inatla gelişme yok :pensive:

8 Beğeni
11 Beğeni

Bu konuda çok kızdım ben yky’ ye!! Gerçekten daha geçen sene aralıkta çıkacak ocakta çıkacak diye diye temmuz geliyor yani pes doğrusu. Büyük pahalı yapım filmler, oyunlar bu kadar ertelenmiyor…

1 Beğeni

İthaki Yayınları Karanlık Kitaplık Serisi 32 göründü. :thinking: :thinking: :thinking:

9 Beğeni

Lovecraft geliyor, demedi demeyin.

3 Beğeni

Eldeki Gözler
1845 Edward T. Copyright

7 Beğeni

Laputa yeni kitap. Kısıtlı imkanlarla gayet hoş işlere imza atıyorlar.

28 Beğeni

Ben umudu kestim artık,2021’de çıkar sanırım…Bu kadar ertelemeye ne gerek vardı?

Anlamış değilim cidden. Ya birde mantıklı bir açıklama sunsalar bari…

Alfa yenileri

Sharon Shinn kitapları Twelve Houses adlı serinin kitapları. Seri 5 kitap (ara kitaplar hariç) 4 kitap için bandrol alınmış. Alfa aştı artık seri bitirme konusunda.

21 Beğeni

Şimdi baktım birinci kitabı da basılmış, bunlarla seri tamamlanıyor. Artemis’ten çıkıyor kitaplar.

Goodreads’den baktığımda seri 15 kitap olarak görünüyor ama sadece ilk 5 kitap İngilizceye çevrilmiş. Alfa’da sadece bu 5 kitabı mı basacak? @Strenergy yayıneviyle konuştuğunuzda bunu da sorar mısınız?

2 Beğeni

Muhtemelen bu 5 kitap basılacak.

1 Beğeni