Hangi Kitabı Okuyorsunuz? (Detaylı İnceleme)

Keyifli bi kitaptı, tavsiye ederim :slight_smile:

3 Beğeni

Bende şuan bu kitabı okuyorum. George Orwell’ ın kitapları gerçekten çok güzel.

3 Beğeni

Kitabı az önce bitirdim fazla spoilersiz hardcore sci-fi space opera 683 sayfalık çok iyi yazılmış aksiyonlu gizemli keşiflerle zengin. Zaman alıyor okuması amma devam etme isteyi uyandırıyo. Bence sci-fi fanıysanız mutlaka okunması gerek. Diger yandan çeviri çok iyi degil ufakda olsa bazı editör hataları var ana dilim türkce olmasada çok fazla türkce okudugumdan açık söyleye bilirim ki daha iyisi yapıla bilerdi amma bu çeviri de oldukça iyi şans verilmeli Alastair Reynolds a geldikdeyse adama hayranım başka diyecek bir şey yok.
Kamramanimiz Silveste yapdigi araşdırmalar ve onu oldurmek için peşine düşen Khouri karakterini anlatıyo. Ayrica ultra olan bence baya empati kura bileceyimiz Volyovada bu ishe surukleniyor. Kesifin kendisi insanlığı yok ede biler first contact kitaplardan birisi olduğuna soyleye bilirim hikaye cok iyi.
Puanim 4.9/5

23 Beğeni

Philip K. Dick adlı yazardan okuduğum ilk kitap. Açıkçası başlangıç romanı olduğunu söyleyemem yazarın diline alışmam biraz zaman aldı ancak alıştıktan sonra çorap söküğü gibi bir günde kitabın yarısını okuyup bitirdim.Alternatif tarihe çok güzel bir örnek. 2.Dünya Savaşını Almanlar ve japonlar kazansaydı nasıl bir dünya olurdu? Herkese tavsiye ederim mükemmel bir başyapıt.

20 Beğeni

Yani açıkçası ön okumasına bir göz atmıştım. Eğer kitabın geri kalanı ön okumasında gibi ise bir yandan sürekli google ve wikipedia’yı kullanmamız gerek diye düşünüyorum. Cümlelerin içinde geçen terimler açısından bunu söylüyorum. Ama tabi bu okumama engel olmayacak orası ayrı :smile: Kitabı okuyan biri olarak size bir sorum var: Kitap dipnotlarla ihtiyaca karşılık verecek kadar açıklama da bulunmuş mu acaba ? Yani bahsi geçen terimsel ifadeler açıklanmış mı?

4 Beğeni

Çok az dipnot var toplan 6-7 adet google bash vurdum bende bazen amma hikaye bazı terimleri acikliyo

4 Beğeni

Ben yazarın basılan diğer iki kitabını okumuştum. Bazı öyküleri anlaşılır olsa da çoğu öyküsü karmaşık ve yabancı terimlerle dolu bir atmosfere sahipti. Yayınevi’nin de tüm bunlara rağmem dipnot kullanmaması olumsuz bir durumdu. Çevirideki sorunlar ve editöryal hatalar da tuz biber olmuştu. :slight_smile: Bu arada ikinci kitabı da yarım bıraktığımı söyleyeyim. Öyle bir duruma gelmiştim ki artık kafam kaldıramıyordu.

4 Beğeni

Çekilmeyecek durum değil yani. Bilgi için teşekkürler. :+1:

3 Beğeni

“Bazı öyküleri anlaşılır olsa da çoğu öyküsü karmaşık ve yabancı terimlerle dolu bir atmosfere sahipti.” Bu yorumunuza yazar ve yayınevi ile beraber olan 10 sayfalık maceram sonucunda katılıyorum. Ancak yinede denemek istiyorum. Hard sci-fi benim yumuşak karnım. Çeviri ve editöryal sorunlar içinse yapacak bir şey yok :smile: Bunun da bir şekilde altından kalkabilirim neticede ortaokulda 6:45’ten Hobbit okumuş adamım… :grin: Yani aslında şu da var baktım yarıya kadar sarmadı elveda Keşif Uzayı.

3 Beğeni

Benim de merak ettiğim bir seri umarım yarıda bırakacak kadar karmaşık değildir Keşif Uzay’ı. :smiley:

4 Beğeni

Ben de bu kitabı (ve de seriyi) merak ediyorum aslında. Temmuz’un sonunda 2 hafta izne ayrılacağım. Çok sıkı bir okuma yapmayı düşünmüyorum izinde. Aklımda olmayan bir kitabı mı bitirsem acaba diye düşünürken aklıma bu kitap gelmişti. Rama’ya girişmeyi düşünüyordum, yavaş yavaş okuyarak iki haftada bitiririm diyordum da, acaba keşif uzayına mı kaydırsam planımı? :frowning: Bilemedim valla :slight_smile:

@SJack o zaman rama’da karar kılayım :sweat_smile: Bu kitabı da ileride okuma listeme ekleyeyim :slight_smile: (manipüle olmaya da pek hazırmışım :stuck_out_tongue:) Teşekkür ederim yorum ve öneriniz için.

3 Beğeni

Bence siz Rama serisine başlayın eğer tüm kitaplar mevcut ise. Serinin ilk kitabı yeni basılmış bir seriye başlamak sizin için iyi bir seçim olmaz.

3 Beğeni

Nedense okumak şimdiye kısmet oldu. Filmlerin yarattığı karmaşadan uzak, hikayeyi farklı anlatıcıların gözünden, mektuplaşma ve notlar olarak anlatan bir hikaye. Meşhur Kontumuz, filmlerde anlatıldığı kadar çok da sevimli ve karizmatik bir karakter portresi çizmiyor.

23 Beğeni

Aybaşından beri sırf roman ve çizgi roman okuyordum ama araya bunu aldım:

13 Beğeni

Silo, Hugh Howey
Alışana kadar ilk 150 sayfayı 3 günde okudum (uzun zamandır ilk defa bilimkurgu okuyorum). Ordan sonra zaten kopamadım kitaptan. Bugün son 150 sayfayı okuyacağım. Toplam 6 günümü almış olacak. Diğer 2 kitabı daha kısa sürede okurum büyük ihtimalle. Yazar güzel bir evren yaratmış. Bilimkurguya iyi bir giriş oldu açıkçası. Ardından Hiçi serisi, Değiştirilmiş Karbon serisi ve Dune serisi var.

13 Beğeni

sakli-sehir-tamuli-ucuncu-kitapadd2b7f59bdcf65c2cb41d5b151581f5

David Eddings - Saklı Şehir / Tamuli Üçlemesi 3. Kitap

Harika bir üçlemenin finaline başladım sonunda. Kitap yine bildiğimiz David Eddings tarzında; kurgusu yada konusu gayet sıradan olsa da karakterlerinin şeytan tüyleri sağ olsun eski dostlarla vakit geçiriyormuş gibi sıcak bir his veriyor size okurken. Şeytan tüyü dememin sebebi kitaptaki neredeyse tüm karakterlerin kusurları es geçilmeden gerçekçi bir biçimde tasarlanmış ve tasvir edilmiş olması. Onları oldukları halleri ile kabullenip seviyorsunuz (ya da ciğerlerini sökmek isteyebiliyorsunuz. :slight_smile:).
Tamuli ve öncülü olan Elenium üçlemelerinin daha bilinen Belgariad ve Malloryon serilerinden biraz daha ciddi bir havası var, bu yüzden onlardan sonra okunması tümünden daha fazla zevk almanızı sağlayabilir. Baskısı olmasa da hala makul fiyatlara kolayca bulunabilen bir seri aynı zamanda.
Tüm fantastik kurgu severlerin bir şans vermesini gönül rahatlığı ile tavsiye ediyorum.

14 Beğeni

Joseph Campbell & Bill Moyers - Mitolojinin Gücü’ne başlıyorum. Bildiğimiz düzyazı formatında değil. 1985 ve 1986 yıllarında yayınlanan bir TV programı için ikili arasında gerçekleşen diyaloğun metini.

11 Beğeni

image

The Black Company Chronicles’ın ilk üçlemesinin son kitabı olan The White Rose’u geçen hafta okudum. İlk yarısı biraz tutuk geçse de ikinci yarısı gayet iyiydi.

Bu kitapta, önceki iki kitapta olan olayların geldiği son nokta çerçevesinde olaylar sonuçlanıyor. Aslında tam da beklediğim/hayal ettiğim gibi sonlandı bu üçleme. Farklı bir şey olsaydı büyük ihtimalle ufak bir rahatsızlık olurdu içimde, ama olmadı.

Bununla birlikte bu seriye grimdark deniyor ama pek de bir grimdark özelliği göremedim ben. Askeri fantastik (military fantasy) demek daha doğru olur ki askeri manevralar da öyle çok fazla değildi. Ayrıca koca birlikte hep aynı 3-5 kişi üstünden olayların ilerlemesi de çeşitliliği biraz azaltıyor gibi geldi.

Kitapta Croaker’ın birinci tekil şahıs olarak anlatılıp, diğer olayların üçüncü tekil şahıs olarak anlatılması güzel olmuş, ben beğendim. Ayrıca bazı karakterlerin derinliğine inme konusunda da Cook bence iyi iş başarmış.

Spoiler vermeden daha fazla ne yazılır bilemedim. Daha önce sanırım hiçbir inceleme ya da yorum yazmadığım için biraz zor geliyor bu iş ama elimden geleni yapıyorum. Bir de okuduklarımı unutma problemim var (bunun için başlık da açmıştım). Acaba yabancı yorumları okuyup, kendi düşüncelerime en yakın olanları Türkçe’ye mi çevirsem? Ben bunu bir düşüneyim :slight_smile:

Bu kitaptan sonra aslında Dune’a başlayacaktım hatta anket de yapmıştım bunun için. Ancak Kindle Unlimited üyeliğim sonlanmak üzere olduğundan ve üyeliğimi tekrar yenileyip yenilemeyeceğimi bilmediğimden ötürü, indirdiğim kitapları okumak istedim. Bu sebeple Paternus serisinin ikinci kitabı olan Wrath of Gods’ı okudum ancak size tüm seriyi anlatmak istiyorum. Özellikle mitoloji severlerin bayılacağı bir seri olduğuna şüphem yok.

Paternus 3 kitaptan oluşuyor, üçü de çıkmış durumda. Sonuncu kitap daha geçen haftalarda çıktı. Ben de şu anda 3. kitaba başlamış durumdayım.

Paternus, aklınıza gelebilecek neredeyse tüm mitolojik unsurları birleştirmeyi çok güzel başarabilmiş bir seri. Başlangıçta sanki yazar bilgileri üstünüze üstünüze atıyor gibi gelse de (information dump), zamanla stile ve isimlere alışınca hiçbir problem kalmıyor. İlk kitabın yüzde 25’lik kısmı bittikten sonra hiç bitmeyen bir aksiyon başlıyor. Taken filmi vardı Liam Neeson’ın, aynı o film gibi, konusu çok önemli/derin değil ama harika mitolojik ögeler ve aksiyon sahneleri ile çok keyifli vakit geçirtiyor bu seri. Bu kadar Tanrıyı bu kadar güzel ve akılda soru kalmayacak şekilde birbirine bağlamak gerçekten zor iş ve Dyrk Ashton bunu layıkıyla başarmış. Hatta goodread yorumlarından birisi şöyle:

If you like Greek mythology, read this book
If you like Indian Mythology, read this book
If you like Norse Mythology, read this book
In short, if you love mythology as I do, read this book because it is a mix of all mythologies!!!

Yukarıdaki Goodreads yorumunun tamamı ve görseller için Link

Kitabın bir başka güzelliği ise kitapta geçen Tanrılar’dan birisinin Türkiye’de olması :slight_smile: Spoiler olmasın, nerede ve hangi Tanrı olduğunu yazmayacağım ama yazar ülkemizi güzel araştırmış. Hatta bir yerde “yaprak sarmasi” yemeğini Türkçe olarak yazmış. Kendisiyle de konuştum, aklına Türkiye’nin nereden geldiğini sordum. O da araştırmaları sırasında ilgili yeri gördüğünü, görür görmez de Tanrılardan birisi için mükemmel bir yer olduğunu anladığını söyledi. Ben de ülkemle ilgili böyle şeyler okumak ve duymak çok güzel diyerek teşekkür ettim :slight_smile:

Bu kitabı Kindle Unlimited üzerinden bedava okuyabilirsiniz. Üyeliğiniz yoksa deneme üyeliğini 3 aylığına açabilirsiniz. Bu sayede 3 kitabı da okuma şansınız olur. Kitabınn İngilizce seviyesi de çok rahat okunabilir düzeyde. O konuda da hiçbir endişeniz olmasın, su gibi akıyor kitap.

Örnek olması açısından kitapta geçen Tanrıların bir kısmı şöyle :slight_smile:

• Zadkiel
  • Molossus
  • Ao Guang
  • Baphomet
  • Idimmu Mulla
  • Prathamaja Nandana
  • Matunos
  • Tanuki
  • Mokosh
  • Aterion
  • Arges
  • Samson
  • Shaitan
  • Wepwawet
  • Surma
  • Cu Sith
  • Merlin
  • Sir Galahad
  • Tengu-Andrealphus
  • Odin
  • Ganesh
  • Isis
  • Freyja
  • Naga
  • Kali
  • Akhu
  • Quon Kiang
  • Azh
  • Anubis
  • Sekhmet
  • Leon

Şu da pek fazla olmayan görsellerinden birisi:

21 Beğeni

Bir an siz de forumu bıraktınız sandım, korkmuştum :slight_smile:
images (5)

Bayadır görünmüyorsunuz valla :slight_smile: Elinize sağlık inceleme için.

4 Beğeni

Böyle düşündüğünüz için samimi olarak teşekkür ederim. Bir ara bıraksam mı dedim (doku uyuşmazlığı var gibi hissediyordum) ama sonra bırakmak çözüm değil diye düşündüm.

Ayrıca, bu forumda kitaplar üzerinde konuşmaktan keyif alıyorum. Benden fazla okuyanları gördükçe kendim de şevke gelip daha fazla okumak istiyorum. Hiç bilmediğim/duymadığım kitapları görmek, incelemelerini okumak büyük haz veriyor. Bu zevklerimden de durduk yere mahrum kalmak istemedim. Forum yönetimi gönderene kadar buralardayım şimdilik :slight_smile: (Ama etliye sütlüye karışmadan, gördük ki hiç kimseye hiçbir faydası yok)

8 Beğeni