Artık kaçıyrum tartışmalardan ya. Çeviri başlığına bile yorum yazmayı bıraktım açıkçası. Bibliyografi ekler kampanya takip eder iki muhabbet eder giderim
@MelihAntepli Kesin @SJack bir şeyler peşinde yine. Robotlar yükseliyor diyordu geçen.
Artık kaçıyrum tartışmalardan ya. Çeviri başlığına bile yorum yazmayı bıraktım açıkçası. Bibliyografi ekler kampanya takip eder iki muhabbet eder giderim
@MelihAntepli Kesin @SJack bir şeyler peşinde yine. Robotlar yükseliyor diyordu geçen.
Ben kendi kendine geçinip giden bir Robotum. Kitap okur, kampanya takip ederim. Ha arada bir de paslanmamak için çalışırım.
Hatasız Robot olmaz!
Anladım, ben sistemle alakalı sanmıştım da.
Yakında forumda o zaman robotların çağı başlayacak
Doğrusu: 7 gün sonra sanki sonda olmamalıydı.
Biraz beni örnek alın; hiç yazım yanlışı yapıyor muyum ya da devrik cümle kullanıyor muyum?
Burada bu işlem doğru aslında. İngilizceden çeviri yaparken forum yazılımının sistemine uygun yapılması gerekiyor. Aslında orada denmek istenen “This topic will be deleted after 7 days” ve burada 2 farklı değere karşılık gelen iki farklı cümle var aslında, çeviride muhtemelen cümle ikiye bölünmüş “7 gün sonra” ve “Bu konu silinecek” şeklinde.
This topic will be deleted %%days%% gibi bir kodu var yani. Forum yöneticilerinden ziyade çeviri yapanların değişkenlerin sırasını değiştirmesi lazım.
Neden bu kadar detaylı açıkladım bilmiyorum. Aklıma Facebook’ta çeviri takımındayken isimlerden sonra gelen iyelik ekleri için yaptığımız çalışma geldi Özgür’a olmasın Özgür’e olsun diye ne uğraşmıştık. Hey gidi günler.
Benim kurduğum cümle bundan iyi olacak değil ya
Gördüğüm ilk yazım yanlışında alıntı yapmaz mıyım? Yaparım:))
Evet kastettiğim buydu, harfi çeviri gibi bir şey yapılmış.
Londra’ya evlenmek?:))
Fazla beklemezsin
Çin’de Broad Group isimli bir inşaat şirketi, 28 saat 45 dakika içinde 10 katlı bir bina inşa etti.
Broad Group, prefabrike yapı sistemleri teknolojisini kullanarak sadece 28 saat 45 dakika içinde Çin’in Çangşa şehrinde 10 katlı bir bina inşa etti.
Söz konusu teknoloji ile bina, önceden bir fabrikada üretilmiş prefabrik birimlerin birleştirilmesi ile yapılıyor. Her bir modül katlanıp kargo konteyneri boyutuna getirilerek inşaat bölgesine taşınıyor ve daha sonra bu modüler birimler birbirlerine bağlanıyor. Bina tamamlandığında ise su ve elektrik sistemleri kuruluyor.
https://tr.sputniknews.com/asya/202106211044783264-cinli-sirket-28-saatte-10-katli-bina-dikti/
Trivia’ya n’oldu ki? Barı canım sıkıldığında tıklayacak trivia vardı şimdi o da yok:(( :))
Uygunsanız buyrun gelin @mit in düzeltmeleriyle 2. baskısını yapan China Mieville’in Elçilik Kenti’ni birlikte okuyalım, gelecek hafta pazartesi başlıyoruz
“aptal saptal” diye bir ikileme varmış ilk kez gördüm, duydum, okudum. Daha önce duymuş muydunuz?
Evet.
“Aptal saptal konuşma”
“Aptal saptal hareketler yapma”
gibi.
Ben de daha önce duydum ama hiç kullanmadım. Zaten ikilemeler genellikle M harfiyle başlamıyor muydu. Kaval Maval, Koltuk Moltuk, Sıra Mıra örnekleri gibi.
Ücretsiz gönderecekseniz alayım, üzmeyelim kitapları daha fazla demek lazım
Rıhtıma katılalı 1 yıl olmuş, vay be, zaman ne çabuk geçmiş.
Rıhtım ahalisi merhaba. Aranızda öğretmenler ya da yakın zamanda çocuğu ilkokula başlayanlar vardır muhakkak, bir çocuk okula başlarken neler almak gerekir? Defter, kalem, silgi harici alınması gereken neler var bileniniz varsa yazabilirse çok sevinirim.
Biz 4. yıla merdiven dayadık. Daha burada olmanız dileğiyle.