Yayınevi yetkilisi böyle bir cevap vermişti bana.
Kitap okuma kılıfları hakkında görüşleriniz neler arkadaşlar?
Fikir güzel olsa da kullanışlı olduğunu düşünmüyorum ben. Özellikle 1000 sayfalık kitaplara zaten olmayacağı net. Bir de kapağı içine koyarken köşelerin yamulma ihtimali yüksek. Bilmem siz ne düşünürsünüz?
Bol gelince köşeler elektriklenip selefon soyulabilir ihtimali de var. Bunun yerine asetat diyeceğim de o da çok zor ve pahalı. Hem onun da kötü yanı toz moz, pislik bir şekilde yapışıyor içine. En iyisi hiç kaplamamak, ne zormuş arkadaş bu kitapları koruma işi :d
Bir temizlikçi tutsak ayda bir indirip temizlese daha uyguna gelecek.
İnstagramda blogger değilseniz işe yaramaz bir şey. Gerçekten sadece görüntüsü var. Kitap boyutları standart olmadığı için ya içinde kayboluyor ya da sığmıyor. Muhafaza etmek için de kullanışsız çünkü kitaplıkta yer kaplıyor. Bir de mesela onun içine koyup başka yerde okuyorsanız insanlar kitap olduğunu fark etmiyor ve başına kötü şeyler gelebiliyor.
Ben de kitap koruma işi hakkında işe yarar bir çözüm bakıyorum buradan sürekli. Ama şimdiye kadar ekonomik ve kesin bir çözüme denk gelmedim. Belki gözümden kaçmış da olabilir. Zor iş
Vallahi nelogger da olsan saçma geliyor bana. Bir kere ben kitabı buna koymaya üşenirim.
Kapax marka olandan almıştım. Yaklaşık 500-600 sayfalık kitaba yetiyor. Çantaya direk koyunca kapağın kenarları çabuk yıpranıyor hiç sevmediğim bir durum Bir nebze de olsa koruduğunu düşünüyorum. Yerleştirirken sorun yaşamadım hiç ama şimdi pimpiriklendim 40 kat daha dikkat ederim
Ben aldığımda pek çeşit yoktu. Şimdi boyutları bile çeşitlenmiş medium,large vs.
Bazen insan meraklı gözlerden kaçınmak da istiyor o açıdan da işimi gördüğünü söyleyebilirim.
Selam,bir anda aklıma geliveren bir fikri paylaşmak istedim. Instagramda gezerken gördüğüm bir hikayeden esinlenerek bir sayfa açmayı düşünüyorum şuan.Elbette ana konu edebiyat,o yüzden buraya da yazdım zaten. Fikir şöyle ki beğendiğim ve genel olarak sevilen yazarların sözlerini ya da kitaplarından alıntıları güzel olduğunu düşündüğüm bir tasarımla sunmak istiyorum. Bu tarz bir projeyi(muhtemelen instagramda bu tarz sayfalar illa ki vardır bu arada) takip eder miydiniz instagramdan? (Reklam sayılıyor olabilir öyleyse kaldırabilirsiniz.)
Şevkinizi ve isteğinizi kırmak istemem ama kendi fikrimi de paylaşmak isterim. Ben bu tarz sayfaları sevmiyorum açıkçası. Bunlardan yüzlerce var her platformda. Ben tek bir kişiyim ve benim fikrim belirleyici olamaz. Ben bu tarz içerikli kitapları bile sevmiyorum. Benim gibi insanlar takip etmeyecektir elbet ama takip edenler de çıkacaktır. Eğer siz bunu gerçekten yapmak istiyorsanız sizi böyle düşünceler etkilememeli. Denemek istiyorsanız deneyin. Sadece bir sayfa açacaksınız ve beğenenler de takip edecektir. Bence burada sizin nasıl hissedeceğiniz daha önemli. Eğer mutlu hissedecekseniz yapmalısınız. Eğer mutsuz ettiğini görürseniz yapmaktan vazgeçersiniz. Benim düşüncelerim bu yönde.
Küçük bir ekleme: Ayrıca forumda böyle bir başlık var. Buraya tıklayarak başlığa ulaşabilirsiniz. Dilerseniz buradan da bu isteğinizi gerçekleştirebilirsiniz.
Anladım,teşekkürler fikriniz için.Sanırım en mantıklısı deneyip görmek,eğer istediğim geri dönüşü alırsam devam ederim,yok olmazsa da devam etmem Ayrıca alıntılar başlığını da severek takip eder,zaman zaman da paylaşımlar yaparım. Teşekkürler.
Kargocu paket var deyince, PTT’nin bir şey getirmesini beklemediğim için şaşırdım @Kandra arkadaş bu kez de Maça Kızı’nı hediye olarak göndermiş. Bana hediye ettiği kitaplarla benim King kitaplığıma büyük katkın oldu tekrar teşekkürler @Kandra
Rica ederim Alper hocam. Sağlıkla ve keyifle okumanız dileğiyle
Kara kule serisini okudunuz mu? Okuduysanız eleştirebilir misiniz?
Kara Kule serisini okuyalı 3-4 yıl oldu galiba. Benim sevdiğim bir seri, Roland’ın yolculuğu , King’in hikayeye dahil olması, kendi kazasına gönderme yapması ve hiç beklemediğim finaliyle sevdiğim bir seri.
Ben genel anlamda Stephen King roman ve öykülerini okumayı severim. Kara Kule içinde barındırdığı çoğu yan hikayesi ile farklı bir okuma deneyimi olmuştu benim için. Tüm kitap boyunca serinin farklı bölümleri farklı hislerle okunuyor örnegin Susannah bölümlerin bir kısmı çok tiksinç, Roland’ın geçmişi anlattığı bölümler bir aşk hikayesi. Bence serinin finali ise çok şaşırtıcıydı.
Kitapta bir çok sahne hala çok canlı olarak aklımda. Bazı okurlar sevmemiş ya da sevemiyor. Bunun nedeni örneğin benim gibi çok sevenlerin yazdıklarının beklenti yükseltmesi, hani bir kitap okudum hayatım değişti klişesi gibi bir şeyler olmasını bekliyorlar. Bence merak ediyorsanız tüm yorumları boş verin okuyun, beğenme veya tam tersi hisler öznel olduğu için Roland’ın yolculuğunu ve yan hikayelerini belki sevecek belki de bana göre değil bu hikaye diyeceksiniz
Sonradan Ekleme:
Benden çok daha güzel ifade edeceklerini bildiğim için Rıhtım’da inceleme var mı diye baktım ve varmış…
İncelemeyi yazanın şu cümleleri aslında seriyi okumalı mı diye düşünenler için yardımcı olur…
Eğer kitabı okumadıysanız ve bu inceleme yazısı sonucunda “Acaba Kara Kule serisini almalı mıyım?” diye düşünüyorsanız, bu sorunun iki cevabı var ve ikisi de Evet , sadece dereceleri farklı. Eğer fantastik edebiyat seviyorsanız ve King’le alakanız olmadığı halde, bu destansı seriyi okumak istiyorsanız, bu seriyi almalısınız. Eğer ki King hayranıysanız ve bu seriyi hâlâ okumadıysanız, almalısınız demiyorum, vay halinize diyorum.
Kara Kule’nin sevilmemesinin bir nedeni ilk üç kitabın çevirisinin kötü olmasıdır. 4. kitaptan itibaren kitapları Canan Kim çevirdi ve çevirilerini mükemmel buldum. Diğer bir nedeni ise Roland’ın ilk kitapta fazla sert olması, Tull Kasabası Katliamı’ndan sonra bu nasıl bir ana karakter demiştim. İlk kitabın sonundaki malum olaydan sonra ise Roland’dan tamamen nefret etmiştim, daha sonra karakteri çok sevdim ama sevmek kolay olmadı.
King okumaya Kara Kule ile başladığım için bu zorluklar sadece benim için geçerli de olabilir.
Çeviri ile ilgili şikayetler Altın Yayınlarının bastığı çoğu kitap için var. Agatha Christie kitapları için olumsuz anlamda neler yapılmış olduğunu hepimiz az çok biliyoruz.
Evet, Roland yolculuğu içerisinde değişiyor. Roland’ın ka teti onun değişmesine ve duyarsızlığını yenmesine neden oluyor ama hikaye ilerledikçe Roland’ın neden bu şekilde duyarsızlığı olduğunu da öğreniyoruz.
King yine de insaflı bir yazar İthaki’den çıkan Nick Cutter’in Karanlık Ada’yı okursanız, King’in Susannah bölümlerinden etkilenen Karanlık Ada yazarının anlattıkları benim bir süre yemek yememe neden olmuştu.
Daha sonra çok karanlık ve gri karakter okudum, izledim ama Roland’dan önce okuduğum karakterler hep saf iyi karakterlerdi. Bu yüzden benim için sindirilmesi zor bir karakter olmuştu.
Mayıs 2019’da Kitap Üretimi % 9.7 Azaldı
2019 yılında kitap üretimi aylar itibari ile düşmeye devam ediyor. 2018 yılı ile karşılaştırıldığında genel toplamda %9.7 oranında düşüş yaşanırken, en sert düşüşün İnanç ve Çocuk ve Gençlik kategorilerinde olduğu görüldü. Tüm kategorilerde geçen seneye göre yaşanan gerilemeden en az etkilenen kategoriyse Yetişkin Kurgu oldu.
Tablolar için tıklayınız.
İnsan ister istemez şu tabloya bakınca eğitimin test kitaplarından ibaret olduğunu düşünüyor. Yakında etin iyisini de sınava girerek alacakmışız gibi bir acayip düşünce beliriyor kafamda.