Sıraya Jose Saramago’yu da alabilirsen sevinirim
Ozgur
(Özgür ama aslında değil )
Ocak 13, 2021, 8:30ös
70
Eylülde listem buydu. Saramago ilk yapacağım yazar. Diğerlerini hazırladım ama Türkçe karşılık da buldum, baskı durumu ve eski baskılarında yer alan öyküler değiştiği icin cok zaman alıyor diye kenara koydum.
2 Beğeni
Tamamdır. Acelesi yok zaten, ne zaman paylaşırsan
1 Beğeni
Ozgur
Ocak 18, 2021, 5:01ös
77
Andrzej Sapkowski Bibliyografisi ve José Saramago Bibliyografisi eklenmiştir. (Şükür Saramago bitti. Sanırım Ursula’dan sonar en çok uğraştıran ikinci yazardı…)
Dvne
(🌘🌒)
Ocak 18, 2021, 5:56ös
78
Clive Barker için de yapıldı.
Clive Barker
5 Ekim 1952’de İngiltere’nin Liverpool kentinde doğdu. Liverpool Üniversitesi’nde İngilizce ve Felsefe okudu. Korkunç karakterlerle dolu, çok boyutlu, gerçeküstü “başka” dünyalar yarattığı epik fantezi türündeki yapıtlarıyla korku edebiyatında çağımızın dehası kabul edilen çok yönlü bir sanatçı. Ressam, film yapımcısı,yönetmen ve her şeyden önce usta bir yazar.
[5a6a9c924847583a8c1246183135d524]
Clive Barker, tiyatro oyunları yazarak başladığı sanat yaşamını, korku ve gerilim…
1 Beğeni
SJack
Ocak 18, 2021, 5:58ös
79
Listeye ekledim. 20 Karakter
Ozgur
Ocak 18, 2021, 6:35ös
80
Ekleyip seni de etiketledim.
Tamamlamadım sandğım Rowling ve Marquez’i tamamlamışım ama listeye eklememişim. Şimdi onları da ekledim.
[170420142345380525279_2]
Nobel edebiyat ödüllü yazarlardan olan Gabriel Garcia Marquez 6 Mart 1927 yılında Kolombiya’da doğmuştur. Yoksul bir ailenin oğlu olarak dünyaya gelmiştir. Kolombiya Ulusal Üniversitesinde ve Cartagena Üniversitesinde hukuk ve gazetecilik okumuştur.
1948 yılında gazeteciliğe başlamıştır. 1950 yılında Bogota’da çıkan El Espectador gazetesinin Roma ve Paris muhabirliğini yapmıştır. 1958 yılında Kolombiyaya dönen Gabriel Garcia Marquez Caracas’a gazeteci olarak girmi…
[harry_potter_in_yazari_jk_rowling_koronavirusu_nasil_yendigini_anlatti_h31766_b1bb6]
Dünyaca ünlü İngiliz yazarlarından olan J.K. Rowling 31 Temmuz 1965 yılında İngiltere’de doğmuştur. Wyedean Comprehensive’de lise eğitimini tamamlamıştır. Exeter Üniversitesinde Fransızca ve Klasik Edebiyatları okuduktan sonra Londra’ya yerleşmiştir.
Daha sonra Portekiz’e taşınan yazar İngilizce öğretmenliği yapmaya başlamıştır. 1992 yılında Portekizli gazeteci Jorge Arantes ile evlenmiş ve bu birliktelikt…
Ve
[545]
ABD’li yazar ve bilgisayar oyunu tasarımcısı Neal Town Stephenson 1959 yılında doğdu. Mühendis ve bilim insanlarından oluşan ailesinin izinden giderek Boston Üniversitesi fizik bölümüne girdi. İlgisi bilgisayara yöneldi.
1981 yılında mezun olduktan sonra uzay araştırmaları yapan bir şirkette yarım zamanlı çalıştı. Bu sırada ilk romanı Big-U’yu yazmaya başlamıştı. Kitap 1984 yılında yayımlandı. Matematik, kriptografi, felsefe, para birimi ve bilim tarihi gibi konularda araştırmalar yapan…
KubilayK
(Kubilay )
Ocak 25, 2021, 7:40ös
81
1 Beğeni
KubilayK
(Kubilay )
Ocak 26, 2021, 7:25ös
82
Simone de Beauvoir Okuma Rehberine bibliyografi kısmı eklenerek güncellendi.
@Ozgur sen yokken Beauvoir ve Murdoch bibliyografilerini hazırlamıştım, onları da ekler misin listeye rica etsem
1 Beğeni
Ozgur
Şubat 13, 2021, 10:08öö
83
Tabiki eklerim Murdoch’a ayrıca sevindim.
1 Beğeni
@Ozgur
L. M. Montgomery Bibliyografisi Listeye ekler misin?
Yanlışlık olmasın bu konuyu ben yapmadım. (Edgar Rice Burroughs Bibliyografisi)
1 Beğeni
Ozgur
Nisan 18, 2021, 8:25ös
87
Tamamdır. Ben yanlış listelemisimdir onu. Benim oluşturduğum bir liste Edgar’ınki.
1 Beğeni
Kvasir
Nisan 19, 2021, 6:43ös
89
Yahu Bear Grylls “bibliyografisi” diyecek kadar da ihtimam göstermeye gerek var mı cidden Sanki adam bana Jack London, kıçı kırık reality show sunucusu işte. Konusuna bile gerek yoktu aslında.
Ozgur
Nisan 19, 2021, 7:24ös
90
Ilk mesaj wiki aslında, kendin de düzenleyebilirsin. Ben uzun zamandır bilgisayarım olmadığından telefondan düzenliyorum. O yüzden karışabiliyor biraz
@Kvasir öyle deme forumda çekilişi yapıldığında o zamana kadarki en yüksek mesaj sayısına ulaşmıştı çekilişler arasında
1 Beğeni
Düzeltilmiyor. Yetkim yetmiyor olabilir.
1 Beğeni
@SJack
Koci Suzuki Bibliyografisi - Arthur C. Clarke Bibliyografisi Ekler misin?
Ozgur:
Bear Grylls Kitaplığı
Bear Grylls Bibliyografisi ile değiştirir misin?
1 Beğeni