Yeni Tasarımda Karşılaştığımız Sorunlar

Asın bayrakları. Ödül ne? :laughing:

5 Beğeni

Öncelikle yeni tema herkese hayırlı olsun. Benim arama ile bir sorunum var ama o pek tema yada uygulama ile çozülecek birsey değil diye düşünüyorum. Ben mesela bir kitap ile ilgili bilgi ararken aradığımı çok zor buluyorum. Örneğin kitaba yapilan yorum ve/veya inceleme ararken daha önce okuyan olduğunu bilmeme rağmen aramada çıkmıyor. Bunun biraz kullanıcılardan kaynaklı olduğunu düşunüyorum. Genelimiz kitabın fotosunu koyup altina yorumunu yapıyor. Kitabın ismini başlik olarak kullanmadıği için algoritma bu yorumu yada inceleme paylaşımını kaçiriyor. Resim ile de arama yapamıyoruz çünkü herkes evinden yada ofisinden vs gibi özel fotolar atıyor. Konu alanındaki binlerce paylasımı da geriye dönük taracakta hal ve zaman yok…

Sonuç itibari ile ben hedefe ulaşamıyorum, paylaşan, inceleyen veya yorum yapan arkadaşın emeğide günlük oluyor.

Bu anlatımda yanlışım yada forum uygulamasını yanlış kullanımım söz konusu ise lütfen söyleyin.

Benim sorunum bu umarım anlatabilmişimdir…

8 Beğeni

Görsel demişken, keşke görsellere alt metinler de eklenebilse. Gerçi bu forum ahalisinin inisiyatifine kalmış bir şey her zaman ancak çok fazla ekran görüntüsü paylaşılıyor. Ekran okuyucuyla ve yardımcı uygulamalarla hepsini taramak pek kolay değil maalesef. :slight_smile:

5 Beğeni

Esat Aspava’da SSK. :slight_smile:

3 Beğeni

Burada iş kitap hakkında yorum yapanlara düşüyor maalesef.

6 Beğeni

@magicalbronze hocam götürecek bizi o zaman. Çifte kutlama yaparız :slightly_smiling_face:

2 Beğeni

Kesinlikle katılıyorum. Üzerinde emek harcanmış yorumların ulaşılamaz olmaları, dijital dehlizlerde tozlanmaları gerçekten üzücü.

Bu sorunun çözümü için -özellikle inceleme konularına- incelenilen, halkında yorum yapılan kitapların isimlerinin yazılması zorunluluğu kural olarak getirilebilir.

Yukarıdaki mesajdan bağımsız ekleme: Yeni tasarımı çok beğendim, bu yazı tipi belirgin ölçüde daha kolay okunabilir hissettiriyor.

6 Beğeni

Aslında kurallarda böyle bir maddemiz var:

:framed_picture: 8. Sadece Görsel/Videoyla Mesaj Göndermeyin

Sadece görsel veya video bağlantısı paylaşmaktan kaçınmalı; mesajınızda paylaştığınız içerikle ilgili kısa bir açıklamaya ya da yoruma da yer vermelisiniz.

Ancak bununla birlikte şöyle bir çözüm de var: görselleri yüklerken doğrudan isim vererek yüklemek. Şöyle örnek vereyim, bu konuya attığım bir önceki mesajda forumdaki temalarla alakalı bir görsel koymuş ve adını “forum tema” olarak kaydedip yüklemiştim. Görselin üzerine geldiğinizde adı altta çıkıyor:

Ardından sağ üstten arama yapınca “forum tema” diye arattığımda (sizin senaryonuzda bu bir kitap adı / film adı olabilir), söz konusu görselin olduğu mesajı hemen buluyor:

Hatta kısa kodlarda bile yazabilirsiniz ismi, kısa kod şöyle gözükecek yani:

![forum tema ile ilgili ekran görüntüsü|571x500](upload://jhtswtNsa8jfDTyRdWRfhr591U.jpeg)

Bilmeyenler için bunu da aradan çıkarmış olayım.

Takip Et konusuna gelince, Anket sonucunda kararsızlar olsa da Kullanıyorum diyen tek bir kişi bile olmamış. Kısa sürede uçacak özellikler arasındaki yerini aldı demiş olalım o zaman.

10 Beğeni

Bu ekran görüntüsüne isim/yazı yazma özelliği forumda gezinmemi bayağı kolaylaştırır gibi geliyor, en azından neyin ne olduğu anlaşılıyor. :slight_smile:

4 Beğeni

Kendi adıma, bugün için yazmadığımdan, her türlü arama opsiyonuna açık kapı bırakıyorum.

1 Beğeni

Ramazanda rom biriktirmekten utanan Rıhtım sakini kayıplara karıştı.

(Bin Lombar! - Bir Kayıp Rıhtım Hikâyesi)

1 Beğeni

Bildirim geldiğinde, sağ üstten zile tıkladığımızda beğenen/cevap veren kullanıcı ve altında konu yazıyor. Kullanıcının adı kalın, konu normal yazıyor. Tam tersi olsa, konu daha belirgin olsa, daha şık ve güzel olur diye düşüyorum. (Mobil)

2 Beğeni

Ben anket düzenleyemiyorum. Mobilden giriş yapıyorum ve daha önce sağ üstteki (yanlış hatırlamıyorsam) üç çizgiye tıklayınca çıkıyordu seçenekler ve oradan seçip yapabiliyordum.

2 Beğeni

En sağdaki artı işaretine tıklayınca anket kısmını görebilirsiniz.

@midousuji buna bir bakalım. Müdahale edebiliyorsak deneyebiliriz.

3 Beğeni

Teşekkür ederim üstteki o bölümü kaydırmak gerekiyormuş.

3 Beğeni

Bende emoji konusunda aynını yaşadım. Hakan Hocam @magicalbronze yardımcı oldu sağ olsun.

2 Beğeni

Sağ olsunlar hemen yardımcı oluyorlar. 10 dakika falan uğraştım ben de baktım olmuyor sordum.

2 Beğeni

Maalesef bunu yapamıyoruz. Sitenin tasarımı Discourse tarafından geliştirildiği için bu tür konularda elimiz kolumuz bağlı.

1 Beğeni

Güven seviyesi: 2018 kayıtlı kullanıcılarda yolcu, 2024 kayıtlılarda tayfa gördüm. Dolayısıyla kayırma ve kamplaşma hissi yaratıyor. Ve rütbe yerine “güvenilirlik” kullanımıyla da emeğe saygısızlık oluyor. Bunun da profillerden kaldırılması yönünde öneri sunuyorum.

1 Beğeni

Tayfa rozeti, forumdaki aktifliğe göre kazanılan bir rozettir. Diğer rozetlerden farklı olarak aktiflik azalınca rozet kaybedilebiliyor. Bir zamanlar bende de vardı ama siteye yazmadığım bir zaman rozeti kaybettim ve şu an hâlâ yok. Dolayısıyla bu rozetin adam kayırmakla bir alakası yok.

8 Beğeni