Forum Üyelerinin Aylık Okuduğu Kitaplar

21 Beğeni

Alt tarafın sol üçlüsü dikkatimi çekti.Türkçesi mevcut mu?

Değil ama aynı evrende geçen başka bir seri çevrilmiş: İlk İmparatorluğun Efsaneleri.

1 Beğeni

Teşekkürler. :smiley: 20 k

25 51 55 14

Bu ay okuduklarımın hepsi buydu. Bir de Belgariad serisinden Kehanetin Oyuncağı’nı okuyorum o da yarısında neredeyse. Belki biter bu ay bitmeden.

Kent harikaydı. Dünyaya Düşen Adam da beğendiğim bir kitaptı. Zaman Makinesi’ni ikinci kez okudum ve yine aynı zevki aldım diyebilirim. Kutsal İstila ilkine göre daha iyiydi ve 3. kitabın da daha iyi olacağını düşünüyorum. Bir Gün Mutlaka Delireceğim de kara mizahla örülü güzel bir derlemeydi.

27 Beğeni

Temmuz 2020

Aralarından memnuniyetsiz kaldıklarım Loki’nin Müjdesi ve Batı Penceresinin Meleği oldu. Bunların dışında kalan tüm okuduklarımı çok beğendim.

27 Beğeni

Aşağıdaki soruyu size uzun zaman önce sormuştum. Bazı arkadaşlar cevap verdi ama tam istediğim yanıtı alamadım. Yazarın diğer kitaplarını okuyan biri olarak cevaplarsınız sanırım.

İlk İmparatorluğun Efsaneleri bu serinin 3000 yıl öncesinde geçiyor. Riyria’da geçen mitolojik figürleri konu alıyor.

Yazar önce Riyria’yı yazmış. Riyria’nın hikayesi bu mitolojik efsanelerden çokça bahsediyor. İİE’de ise mitolojik olayların gerçeğini anlatmış. Mitolojinin ne kadarı doğru kalmış, değişen kısmı neden değişmiş vs. görüyorsunuz.

Yazar iki seri de ayrı ayrı okunabilir diyor ama önce Riyria’dan başlamak daha mantıklı bence. Çünkü hem İİE’nin başında Riyria’nın finalindeki bir sürpriz bozuluyor hem de mitolojinin çarpıtılması detayı gözden kaçıyor.

Riyria ile İİE’nin yayıncıları farkı o yüzden İİE’den başlamış olabilirler.

1 Beğeni

Tatilde olduğum için ne foruma bakabiliyorum ne de uzun soluklu kitap okuyabiliyorum. Bu ay böyle geçti ama tatil bitince okumaya aç olarak geri dönüyorum. :laughing:

23 Beğeni

Tatilde bu kadar okuduysanız normalini düşünemiyorum. :smiley: Cıvata Kafa’yı ben hiç beğenemedim. Siz beğendiniz mi? Acaba hikayelerde verilmek istenen bir mesaj vardı da ben mi anlamadım. Bana çok kopuk geldi.

Pek beğenemedim bende düşünceler yaratıcı ama bütünlük yok. Tavsiye edeceğim bir kitap değil.

1 Beğeni

Teşekkür ederim. (20 karakter)



Temmuz ayı bu şekilde geçti.

25 Beğeni

One Piece’i nasıl okuyorsun?Elden mi dijital mi?

Dijital. İlerde belki koleksiyon yapmak için alabilirim.

1 Beğeni

Elden okunmaz zaten.Güncel olarak basılmış 96 cilt var.Ülkemizde 44 tane basıldı.Elden okuyorsan vazgeç diyecektim. :slight_smile:

1 Beğeni


Bu ay biraz felsefeye ağırlık verdiğim bir ay oldu.
-Atatürk’ün Düşünce yapısını etkileyen faktörler kitabını herkese tavsiye ederim 60 sayfa olmasına rağmen dolu dolu bir kitap. Üstelik TTK e-mağaza sitesine 3 TL gibi bir fiyatı var.
-Bin şeftali bir şeftali kitabını ilkokul 2 veya 3 de okumuştum aklıma gelmişken tekrardan okuyayım dedim ve tekrar beğendim tavsiye ederim.
-Kant’ın eğitim üzerine kitabını da herkese tavsiye ederim gerçekten önemli bir eser olduğunu düşünüyorum. Yorumlarım bu kadar diğerlerini zaten daha önce incelemiştim ve tekrar tekrar aynı şeyden bahsetmek istemediğim için es geçiyorum. Sağlıcakla kalın.

22 Beğeni

Bu ayın ilk yarısı boyunca tatilde olduğum için kalan 2,5 haftada bu kadar okuyabildim.

Sürgün Gezegeni ve Zaman Makinesi için farklı başlıklarda yorumumu belirtmiştim, kısaca değinmek gerekirse Sürgün Gezegeni akıcı bulmadığım ve karakterlerle bağ kuramadığım bir eser iken Zaman Makinesi’nin metine yedirilmiş felsefi yanını ve kurgusunu çok beğendim. Oldukça akıcı ve üzerine düşündüren bir eser.

Witcher’lara gelirsek eğer… Nefret Çağı’nı az önce bitirdim ve sıradaki kitaba geçmek için sabırsızlanıyorum. İlk dört kitap içinde sonu kuşkusuz en iyi olandı bence ve genel olarak da büyük bir heyecanla okudum :hanci: Elflerin Kanı da aynı oranda iyiydi.

Fantastik okumayı seven, Witcher evrenine dizisinden ya da oyunundan aşina olup az buçuk beğenen herkese gözüm kapalı tavsiye ederim kitapları. Heyecanınız hiç eskimiyor, dili akıcı, karakterler oldukça bağlayıcı, evren ilgi çekici… e daha ne olsun. :slight_smile:

Ekleme: Ciri’ye Fandom’dan bakarken çok çok tat kaçırıcı bir spoiler yedim… Ama yine de okumaya tam gaz devam…

24 Beğeni

Temmuz ayı.

21 Beğeni

Bir ay daha bitti :slight_smile:
Fuad Köprülü Armağanı,Üç Deniz Ötesine Seyahat ve Lucifer bu ay favorilerim oldu.Holly Black’ın Lucifer serisini çok sevdim,mükemmel değil ama başarılı.Aynı şekilde Fuad Köprülü Armağanı bilgi dolu anlar yaşattı,Üç Deniz Ötesine Seyahat ise biraz hüzünlendirdi.

Afanasiy Nikitin’in İslam ve Hristiyanlık arasındaki bocalamasını her sayfada hissediyorsunuz.Okumak isteyen olursa tavsiyem giriş kısmını sonraya bıraksın,çünkü giriş kısmında tüm kitap özetleniyor biraz tat kaçırıyor.Sarı Duvar Kağıdını pek beğendiğim söylenemez,güzel bir kitap ama beni yeterince içine çekemedi.Lazarus ve Super Crooks serilerine başladım,şimdilik iyi gidiyor,ağustos ayında bitiririm gibi,sonlarını merak ediyorum.Bu ayın benim için en kötüleri Athena ve Don Juan…

Vaiz’i kaç gündür bekletiyorum sırf Ağustos ayında bitireyim diye,şimdiden onun için heyecanlıyım,zamanında dizisini çok sevmiştim bu etken heyecanımı daha çok arttırıyor umarım beklentimi verir.Bu aylık benden bu kadar,herkese iyi bayramlar :bender: :bender: :bender:

22 Beğeni