Rica ederim. Seriyi beğenmene çok sevindim. 5. kitaptan sonra ana karakter değiştiği için ve yazar diğer dünyayı da tanıtmak istediği için biraz tekrara maalesef düşüyor. Yazar bir 5 kitap daha yazıp seriyi öyle bitirmeyi düşünüyormuş, ama vefat edince bu plan suya düşmüş. Tekrarların bir şekilde 3. seriye hazırlık için bilerek konulduğunu düşünüyorum.
Bunu bilmiyordum. Zaten ilk beş kitapla son beş kitap kendini ikiye ayırıyor gibiydi. Böyle düşününce teori çok mantıksal. Bir Jordan olayı daha görürdük belki, ama yazacak Sanderson’ımız yokmuş. Belki dahil olsa seri 200 sayfalarda gitmez, 200 sayfayla sadece açılışı yapardı :))
Amber Yıllıkları başka bir yazarın devam ettirebileceği bir seri değil bence. Zaman Çarkı’nı serinin sıkı takipçisi bir okur bile tamamlayabilirdi, ama Amber için bu mümkün değil. Devam ettirilseydi bence bu görev, Neil Gaiman’a verilirdi. Bildiğim kadarıyla çok yakın arkadaşlardı ve tarzları arasında bir benzerlik var. Ama ortaya Zaman Çarkı’ndaki gibi güzel bir örnek çıkmazdı.
Evet, Jordan gibi tahmin edilebilir bir dili yok.
Buna da kesinlikle katılıyorum. Hatta bir yazısında sanırım Gaiman, Zelanzy’den mitoloji fantastik türünde etkilendiğini ifade ediyordu. Ama nedendir bilmem yazarın en sevdiğim eseri “Bu Ölümsüz” olacak.
Çevirisi çok kötü dedikleri için okumadım o kitabı. Bir ara onu da okurum o zaman.
@Ozgur dediyse bir şey diyemem. Ben bir sıkıntısını görmedim. Hatta benim de kendi çapımda devrik cümle tarzım olduğu için beni pek etkilemiyor.
Beklentisiz okununca, gizemi fazla olan mitolojik bir kitap.
@Ozgur demiş olabilir. Ama o galiba Işık Tanrısı’nı beğenmemişti. Tam olarak hatırlamıyorum.
O zaman gönül rahatlığıyla okurum.
İki kitabı da okuması zor. Işık Tanrısı, Amerikan Tanrıları için Gaiman’ın esinlendiği kitap diye geçiyor. Okuması biraz zor bir kitaptı. Ben Bu Ölümsüz’ü okuyalı çok oldu belki düzeltmişlerdir ama şöyle şeyler vardı.
Keyfinizi kaçıracak muhtemelen ama konuya dahilsem çeviri de kötüyse alttan alamam artık
Bunu görmüştüm. Ve zihnimin unutmasını bekliyordum fakat sayende tekrar hatırladım. Kuzu kuzu okumuş ve sevmiştim. Baltalandı.
Örnek: Bir karakterin yaralandığı paragraf çeviride yok, o olmayınca da 2 paragraf sonra bu karaktere niye 2 kişi destek olmadan yürüyemiyor diye düşünüyor insan.
Bu kötü çeviri değil ya. Bu bildiğin saçmalık. Ben ingilizce okumuşum kitabı şimdi baktım da. Türkçe epey de karşılaştırma yapmışım.
Şunu unutmamak lazım, kötü çeviriyle bile hala iyi olan kitaplar vardır. Mesela King kitaplarının çoğu kısmı çok kötüydü ama King öyle bir yazar ki, aradan diyalog ve olay silinen kitaplarını bile beğenebiliyorsunuz.
Boş ver eser güzel olsun İlerde yeniden çevrilir yeniden okursun.
Hadi şimdi şu da var; Zelazny, King gibi uzatmıyor da. Adam Amber destanını yazmış ama her kitap 200 sayfa. Yani böyle birinin ki anlatımını da göz önünde bulundurursak baya saçma. Ama King’de çevresel laf kalabalığını görüp kısaltılması daha anlaşılabilir bir durum. :)) Bugün de çeviriden nasibimizi aldık sağ olasın. Ama evet tekrar çevrilirse yeniden okumak istiyorum.
Bu arada @Tobizume çeviriden değil de Işık Tanrısı başlı başına karmaşık bir kitap. Kitabın zamansal bir süreci var :)) Benim okurken hafif beynim yanmıştı. Şimdi biraz daha konuşursam @Ozgur oradan buradan bir karşılaştırma daha getirecek diye tedirginim.
Yok yok Işık Tanrısını da ingilizce okudum. Evet okuması zor bir kitap. Bağlanamamıştım ben. Ama çevirmen aynı Işık Tanrısı ve Bu Ölümsüzün Hiç kötü olduğunu okumadım ama. Denk gelmedi bana yani.
Başladım Fablehevan’a :)) Etkinlik mı yapsak?
Agape kesinlikle görmez arkadaşlar.
- Evet
- Hayır
- Kararsızım
- Yok ben almayayım, Agape kurbağa yapabilir.
0 oylayanlar
Ben de Üç Cisim’e başladım ama Fableheaven’a da varım.
Üç cisim problemi serisi ağır diyorlar. Açıkçası ben Fablehevan’ın ilk 20 sayfasını okudum ve yanında çok iyi gider diye düşünüyorum. Dili çok yalın, akıcı :)) Biraz ağırdan alırım beraber okursak.
Biraz derken aşırı ağırdan alırsan, ben de 5. vitese takarsam aynı anda bitirebiliriz.
Sen etkinlik aç istersen, ben varım.
Üç Cisim de 400 sayfa orta boy bir kitap, o kadar ağır değil. İkisini aynı anda okurum sanırım. Okurum di mi? Okurum okurum.
Tamam öyle olsun :)) ama bu ay bitirmeyi umuyorum . Ankete göre açacağım etkinliği ve bu arada dönüşümlü okumak cidden verimli. Bence de okursun.
Bu ay bitirmek derken 5 kitabı mı? Ben sadece ilkinde yer alabilirim.
Fablehaven iyidir, hoştur. Okuyun, okutun. Çocuklara hediye edin.
Başlamak bitirmenin yarısıdır. Ben uzun bir süre için açacağım etkinliği o zaman. :)) Forumca kurbağa olmamız için. En önemlisi keyif alıp bize bir şeyler katması için.
Öhöm öhöm, bakın bir cadı anasözü böyle diyor bilginize;