Srbs
(Serbes)
Ekim 8, 2021, 11:44öö
1836
Ay biteli çok oldu ama geçen ay okuduğum kitapları yoğunluktan yeni atabiliyorum.
Yoğun bir işi olan, evli ve çocuğu olan bir kişi olduğumu düşünürsek geçen ay okuma konusunda çok iyi geçti. Kişisel rekorumu kırmış olabilirim. Çizgi romanlar hariç 1660 sayfa okumuşum.
Kitap yorumlarım için
Kaplan Kaplan
[22ocak2017_kaplankaplan]
Yıllardır polisiye, korku, tarih gibi çeşitli türlerde bol bol kitap okurum. Ancak son 2 yıldır Dune ve Vakıf gibi bilimkurgu serilerini çok merak etmeye başladım. Büyük bilimkurgu serilerine girip daha türü tanımadan bu serileri heba etmemek adına tek kitaplar ile bilimkurguya giriş yapmayı düşündüm ve bunun sonucunda Kaplan Kaplan, Mars Yıllıkları, Çocukluğun Sonu, Bitmeyen Savaş ve Resimli Adam gibi forumda çok beğenilen kitapları satın aldım.
Bilimkurguya giriş k…
Dune
[Dune]
Dune yıllardır okumak istediğim, ancak bilimkurguya uzak olmaktan dolayı hiç okumaya yeltenmediğim bir seriydi. Alfred Bester’in Kaplan Kaplan kitabını okuyup bilimkurguya hızlı bir giriş yapıp, ardından Dune 1. kitabı okudum.
En başta söylemek istediğim şey Dune bilimkurgudan çok öte bir yerde. İyi bilimkurgu iyi edebiyattır lafındaki iyi edebiyatın altını çok iyi dolduruyor. Bilimkurguya benim gibi uzak biri için kitabı çoğu yönden analiz etmek zor, çok okunan ve bilinen bir eser o…
Dune Mesihi
[dune-mesihi-kapak]
Dune Mesihi, aslında mutlu sonla biten bütün hikayelerde, masallarda o sondan sonra ne oluyor, kahramanlar neler yapıyor onu anlatıyor. İçerikle alakalı bilgi vermeden anlatacak olursam, kitap plastik karakterler yaratmadan, aynı birinci kitaptaki gibi insanın hem iyi hem de kötü yönlerini gösteriyor.
Savaşı kazanan kahramanın sonsuza kadar mutlu yaşamadığını, savaşı kazanırken neler kaybettiğini, kaybettiği şeylerin karakter üzerinde nelere yol açtığını bize çok güzelce a…
Köpek Kalbi
[IMG_20210919_163405]
Mihail Bulgakov - Köpek Kalbi
Bulgakov 'u Genç Bir Doktorun Anıları kitabıyla tanıdım. O 170 sayfalık kitaptaki akıcılık, kısa ama çok etkileyici tasvirler çok hoşuma gittiği için yazarın, Usta ve Margarita ve Köpek Kalbi kitaplarını satın aldım. Büyük ihtimalle yazarın dilimizce çevrilen veya İngilizcede olan her kitabını okuyacağım.
Köpek Kalbi daha ilk sayfalarından itibaren yine sizi adeta yakalayan, çok akıcı , kısa tasvirlerle adeta hikayenin içinde gözlemciymişsi…
Tatar Çölü
[IMG_20211004_084856]
Tatar Çölü - Dino Buzzati
Tatar Çölü forumda arkadaşlarca çok övülen, çok merak ettiğim, içten içe beğenmeyeceğimi düşündüğüm bir kitaptı. Kitabın 80 sayfasını okuduktan sonra “Hadi artık bir şeyler olsun” diye seslendim içimden yazara. Çünkü ben sürekli acılar üzerine kurulan, insanı buhrandan buhrana sürükleyen kahır edebiyatını pek sevmiyorum. Babasını 6 yaşında kaybetmiş, çok fakirlik çekmiş, elde ettiği her şeyi alın teriyle kazanmış bir adam olarak, üstüne üstlük v…
Todd
[IMG_20210906_094636]
Watchmen ve Watchmen Başlangıç serisini okuduktan sonra içinde süper kahraman olmayan çizgi romanlara odaklandım. Çizgi romanı çok sevdim ama alternatif tarzın benim tarzım olduğunu anladım.
Todd - Dünyanın En Çirkin Çocugu ; Dune okurken ara ara okumak için çizimlerini merak edip aldığım çizgi roman ciltleri. 2 Kitap toplam 8 sayı bir araya getirilmiş. Çizimler dünyaca ünlü çizerimiz M.K. Perker’e ait. Çizerin başka çalışmaları da mevcut, zamanla hepsini satın alacağım. …
Ahmet Ümit Çizgi Romanları
[IMG_20210917_002018]
Ahmet Ümit’in yıllar önce İstanbul Hatırası kitabı çıktığı zaman alıp okumaya başlamış ancak kitabı bitirememiştim. Neden okuyamadığım hakkında aklımda birşey kalmadı. Yazarın kişiliğini sevdiğim için fırsat bulunca kitaplarına yeniden şans vereceğim.
Ahmet Ümit çizgi romanları ise ilk gördüğümden beri hep ilgimi çekmişti. Sonunda hepsini okuma imkanım oldu. Sırayla gidecek olursam ;
Başkomser Nevzat - Tapınak Fahişeleri
En beğendiğim eser oldu. Hem çizimleri hem de hi…
22 Beğeni